De UGG’s hype lijkt nu toch wel al een paar jaar oud, maar tegenwoordig zijn UGG’s nog overal te vinden. De populariteit van UGG’s is op de langere termijn niet ten onder gegaan. Op verjaardagen, op de straat en op openbare plekken. De UGG’s zijn voornamelijk in hun slof-vorm met wollenbinnenkant al enkele jaren geleden enorm populair gebleken in Nederland. Eens overgevlogen vanuit Australië, zijn deze identieke met schaapwol beklede, sloffen-zullen we ze maar noemen, enorm prijzig gebleken. En de Nederlandse consument en hen die er het geld voor over hebben, zijn bereid over dit obstakel heen te stappen in het verkrijgen van UGG’s. Net zoals het merk Timberland en BlackStone enorm aan de weg hebben getimmerd, zijn de UGGs nu ook zeker te vinden in deze categorie van hoge kwaliteit voetbekleding, en UGG’s vallen met een zo’n 200 euro per paar in dezelfde prijscategorie als zowel Timberland en BlackStone. Maar toch lijkt het alsof de UGG’s worden gebruikt onder een specifiekere en duidelijkere doelgroep. Jonge twintiger, of zelfs nog jongere, vrouw of de tienermeisjes, dragen UGGs graag naar school of naar het werk. Niet enkel om de comfort die, vooral de UGG-sloffen te bieden hebben, maar zeker ook voor de status die UGG’s uitstralen. Draag je UGGs, dan hoor je bij een bepaalde zeer begeerde hoge meidengroep. Dezelfde meidengroep die zich stylisch doch simpel kleedt, weinig accessoires maar enkel een mooie zwarte handtas draagt, gestyled met net blond of zwart haar en een aardige maar niet te overdadige laag make-up van de categorie foundation en zwarte mascara draagt.
Ja, UGG’s zijn een product voor de bovenklasse, en dat blijkt al op middelbare scholen.
Mannen met UGG’s?
Maar zijn er ook mannen die UGG’s dragen? Wel, het is een interessant feitje dat de eerste UGG’s gedragen werden door mannelijke piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het schijnt dat de onschuldig ogende schoenen toch een pittige geschiedenis hebben. De schoenen hielden de voeten hoog boven in de lucht goed warm, en daarnaast waren ze stevig en comfortabel. Goed om te gebruiken om een pedaal in te trappen en stevig om op te lopen, eenmaal geland. Tegenwoordig neemt de gemiddelde mannelijke UGG-drager het niet zo nauw, of stoer zouden we moeten zeggen. In alle eerlijkheid, kunnen we stellen dat de UGG’s dit stoere karakter in een ietwat soepelere vorm is gegoten. En dat is zacht uitgedrukt.
Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed
heren in boots van dit merk
UGG’s worden tegenwoordig, het is u misschien opgevallen, door de wat vrouwelijkere type man gedragen. De man met de handtas, de man met het wat gestylde haar, de man met de smartphone in de linkerhand en een nonchalante sigaret in de rechterhand tussen de wijsvinger en middelvinger, de man die graag in een skinny-jeans loopt en hier ook nog eens graag de broekspijpen voor op trekt. De man met meiden op zich heen, een zeker loopje en altijd gezelligheid en gelach. Ja, het is geen stoere man, maar wel een fijne UGG-drager.
Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed
Alleen voor vrouwen!
Maar meiden zien de UGG’s toch graag als exclusief vrouwenmerk. Het is echt een meidending.
Er wordt veel gesproken binnen de UGG’s groep over hoe ze zitten, hoe ze schoon te maken (met keukenpapier of een zachte stof?) en uiteraard wie ze van hun moeder heeft gekregen.
Uitlenen?
Maar elkaar UGG’s uitlenen?
Dat doen UGG-dragers nauwelijks of nooit. Het bezitten van een stel UGG’s is werkelijk een waardevol bezit, zowel als klasse bepalend middel, als middel dat de meidengroep met elkaar verbind. De UGG heeft zich gemanifesteerd als must-have binnen de enkele meidengroepen die op elke middelbare scholen wel te vinden zijn, en kan met de juiste styling daadwerkelijk als karakteristiek onderdeel van een complete uitstraling gezien worden. Maar voor de meiden blijven de UGG’s natuurlijk het allerbelangrijkste onderdeel, zo niet het hoofdonderdeel, van hun outfit.