De afgelopen jaren hebben yoga-oefeningen, die de basis vormen van de Indiase filosofie, een enorme vlucht genomen. Deze zachte sport wordt nu aangeboden in veel lokale fitnessstudio’s, in wellnesshotels en in verschillende zwembaden. Maar veel yogaliefhebbers doen ook hun privĂ©oefeningen om lichaam, geest en ziel in harmonie te brengen.

Hoewel yoga voornamelijk bestaat uit rusthoudingen, fasen van diepe ontspanning, ademhalings- en meditatieoefeningen, is het niet ongebruikelijk om in het zweet te werken. Omdat je tijdens de oefeningen vaak moet strekken – daarom moet de sportkleding ademend en rekbaar zijn. Hier laten we zien met welke andere eigenschappen rekening moet worden gehouden bij het kopen en waar u geschikte kleding kunt vinden.

Tips voor het kopen van yogakleding

De sportbranche speelt al lang in op de toenemende vraag en biedt kleding, schoenen en accessoires voor yogaliefhebbers. Maar ook andere textieldistributeurs hebben speciale functionele kleding voor het sporten in de aanbieding: bij Foxxshirts.at kunnen gebruikers bijvoorbeeld zowel modieuze als praktische (en goedkope!) Sportkleding bestellen in verschillende maten en kleuren. Dit is zowel ademend als rekbaar – en daarom bij uitstek geschikt voor yoga. Want bij het kopen moet een hoog draagcomfort van de kleding op de eerste plaats komen. Dit is alleen gegarandeerd als de stoffen los zitten, omdat veel oefeningen een groot bewegingsbereik en mislukte passen vereisen. Aan de andere kant, als de yogakleding te strak of te los zit, wordt de bewegingsvrijheid ernstig beperkt.

Yoga buitenshuis

Als je niet alleen yoga beoefent in de fitnessstudio of in je eigen vier muren, maar ook graag buiten bent of op het dakterras, dan moet je zeker een trainingsjack aan je sportoutfit toevoegen. Anders zouden de spieren te snel afkoelen, de oefeningen moeilijker maken en tot spierpijn leiden – tenzij de buitentemperaturen zomers zijn. Op frisse dagen zijn zogenaamde yogasokken en yogahandschoenen ook bijzonder geschikt om je oefeningen buitenshuis te doen. Bij aankoop is het echter belangrijk dat deze absoluut antislip zijn, omdat de handen en voeten vaak worden gebruikt ter ondersteuning tijdens de training.