Het is niet makkelijk om een avondje uit te gaan zonder kinderen. Veel mensen weten niet hoe dit aangepakt moet worden. Val jij ook in die groep? Zoek dan niet meer verder. Hieronder zijn namelijk vier tips verzameld die jij kan volgen voor een avondje uit zonder de kinderen. Lees dus even snel verder! 

 

Kijk eerst voor een oppas

 

Voordat je een avondje uit gaat zonder kinderen is het natuurlijk wel belangrijk dat iemand op de kinderen let. Je kan eerst kijken of je een oppas kan regelen. Binnen het oppaswerk kan je kiezen uit verschillende soorten. Wil je echt alleen dat de oppas op de kinderen let in de avond? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een flexibele oppas. Wil je juist naar een andere stad en daar overnachten? Dan kan je via Korall’s Kids Care een oppas vinden voor in de nacht. Zorg er wel voor dat de oppas een eigen slaapplek heeft. 

 

Schakel anders familie in

 

Ben je iets te laat met het regelen van een oppas of wil je liever geen oppas inzetten? Dan kan je wellicht de familie inschakelen. Over het algemeen wil een opa of oma altijd oppassen op de kleinkinderen. Kunnen opa en oma niet meer oppassen? Kijk dan jouw broer of zus heel lief aan en misschien wil een tante of oom op de kinderen passen. Zorg er in ieder geval voor dat je degene die gaat oppassen wel voorziet van alle belangrijke informatie over de kinderen. Dat maakt het oppassen een stuk makkelijker. 

 

Bedenk wat je gaat doen

 

Heb je eindelijk een oppas geregeld voor de kinderen? Dan wordt het tijd dat je gaat bedenken wat je precies gaat doen zonder de kinderen. Er zijn talloze mogelijkheden, dus het is vooral belangrijk om naar jezelf te luisteren. Wat wil jij nou echt doen? Wat heb je gemist? Ga je samen met jouw partner? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jullie allebei het plan goed vinden. Je kan onder andere naar een restaurant en daarna naar de bioscoop. Wees creatief!  

 

Probeer het los te laten

 

Veel ouders vinden het in het begin heel erg lastig om zonder de kinderen iets te gaan doen. Dat is heel normaal, dus je hoeft je niet te schamen. Het is vooral belangrijk dat jij het los probeert te laten. Heb jij een oppas ingeschakeld? Dan kan je erop vertrouwen dat de oppas heel goed voor de kinderen zorgt. Zijn de kinderen naar iemand van de familie? Dan kan je er wederom op vertrouwen dat de kinderen niets te kort komen. Pas als jij dit gevoel loslaat, kan je echt gaan genieten van een avondje uit zonder kinderen.